Vill du boka tid?
Ring oss på 0515-162 10!

  • Följ oss på Facebook

Öppettider

Mån - Tors: 07:00-16:30
Fre: 07:00-12:30
Semesterstängt v. 28-31

Skötselråd

Underhåll din Ditec-behandlade bil på rätt sätt. Vi hjälper dig med tips och skötselråd för att du ska kunna underhålla din bil på bästa sätt.

Undvik tvätt 14 dagar efter utförd grundbehandling – Detta är viktigt eftersom denna period fortfarande härdar lacken, och bör inte påfrestas mekaniskt. Observera att det dock att viktigt att fågelspillning måste avlägsnas direkt, då det kan orsaka frätande skador på ytan.

Undvik maskintvätt – Dessvärre kan lacken skadas av de flesta maskintvättar på grund av sitt mekaniska slitage. Det finns dock ett undantag vilket är de moderna tvättarna som använder högtryckssprutor istället för borstar. Om du ändå väljer att maskintvätta bilen, bör du vara medveten om det slitage det kan orsaka.

Använd högtryckstvätt eller handtvätta – När du tvättar bilen bör du undvika att göra det i direkt solljus. Det är även bra att använda sig av ett milt bilschampo och en ren ny svamp som du använder med en riklig mängd vatten, och sköljer av bilen noggrant när du är klar.

Avlägsna fågelspillning och insekter direkt – Fågelns spillning innehåller en syra som kan orsaka frätskador på lacken, och är därför viktigt att ta bort direkt. Samma gäller även med att avlägsna insekter direkt, då det kan påverka lacken om de sitter kvar för länge.

Avfettning vid behov – Under vinterhalvåret är det vanligt med salt- och tjärstänk på bilen, vilket kan vara skadligt för lacken. För att effektivt ta bort detta rekommenderas det att använda avfettningsmedel, när det behövs. Spruta på lite avfettningsmedel(kallavfettning) innan tvätt för att avlägsna detta och skölj sedan noggrant efteråt.

Bilen ska aldrig mer poleras eller vaxas. Gör underhållsbehandling var 18/12:e månad. Vi sänder ut kallelse i god tid.

OBS! Vid skadeanmälan till ditt försäkringsbolag ska du uppge att bilen är Ditecbehandlad. Bolaget ersätter dig då fullt ut för ny behandling på den skadade delen.

Buckla

Skulle du få en mindre buckla på din bil – tala med oss innan du lackerar om delen. I de flesta fall går bucklan att laga utan att lackera om bilen, och dessutom billigare.

 

 

Tvätta din bil på rätt sätt

För att din bil och lacken skall må bra så rekommenderar vi att du tvättar bilen minst två gånger per månad. Eller så ofta som du tycket att det behövs.

Följ dessa steg:

1. Lägg på avfettning i följande ordning:

– Steg 1: Applicera petroleumbaserad kallavfettning (1) på områden som är mest drabbade, såsom baksidan, sidorna upp till bilens midja, fälgar och vid behov på fronten. Låt medlet verka i 5-10 minuter för att lösa upp asfalt och tjära.

– Steg 2: För att lösa resterande smuts, kan en alkalisk miljöavfettning (2) appliceras över hela bilen, inklusive fälgar och hjulhus.

Kom ihåg att alltid börja nerifrån och uppåt när du applicerar avfettningsmedel. Efter att ha låtit avfettningsmedlet verka är det viktigt att skölja noggrant.

2. Spola av bilen med en högtryckstvätt i kallt eller ljummet vatten, börja nerifrån med horisontella rörelser och arbeta dig uppåt, spara taket till sist. Var noga med att skölja bort all löst sittande smuts.

3. När du är säker på att all löst sittande smuts är borttaget så går det bra att tvätta bilen med schampo (3) och svamp (4), utan någon risk för repor. Här kan du även lägga en fälgrengöring på fälgarna som kan verka under tiden du tvättar.

4. Dags att skölja av bilen. Börja nu från taket och skölj uppifrån och neråt. Det ät viktigt att bilen sköljs av noggrant.

5. För att kontrollera att all tjära och asfalt är borta så kan du känna med handen längs sidorna. Om det är strävt så kan du lägga på ytterligare lite kallavfettning och gnugga försiktigt med en svamp. Sedan spola av den igen.

6. Om du vill ge bilen ett snabbt & enkelt kompletterande skydd kan du applicera wetcoat (5) på din nytvättade bil spola sedan av. Torka sedan av med en ren torkduk (6)

 

Produkterna du kan använda finns hos oss

1. Ditec Degreaser plus

2. Ditec Alk degreaser nano

3. Ditec Car shampoo

4. Tvättsvamp

5. Ditec Quick coating

6. Torkduk

För fler produkter besök ditecshop.se eller BJ’s Bilvårdscenter.